Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

donderdag 20 september 2012

Sporten in Kortenaken


Jaren hebben de verschillende partijen in Kortenaken geroepen voor een sporthal en nu wordt hij door de dossiervoorbereiding van schepen van sport Michel Vander Velpen eindelijk gebouwd. Plots hoor je nu stemmen (voornamelijk vanuit oppositiehoek die vroeger thans ook achter de sporthal stond en hem steevast beloofde) dat de sporthal in Kortenaken een overbodige luxe is. Wel, ik denk het tegendeel. Verschillende sporters zijn nu aangewezen op sporthallen in de buurt en deze zitten vol. Sommigen moeten uitwijken naar Averbode om nog een plaats te hebben omdat er ook in Glabbeek en Rummen geen plaats meer is. Bovendien denk ik dat er nieuwe initiatieven en clubs zullen ontstaan in Kortenaken. Denk hierbij maar aan seniorenactiviteiten die tijdens de dag gebruik zullen maken van de sporthal. Deze week nog vond de eerste sportelnamiddag plaats in gemeenschapscentrum Den Hoek. Hieraan namen 80 senioren deel terwijl de locatie eigenlijk geen ideale infrastructuur vormde. 

Op vrijdag 21 september (19u30) wordt de eerste steen gelegd met een voorstelling van de plannen. De sporthal, die gebouwd wordt met subsidies van de hogere overheid, krijgt een sportoppervlakte voor alle binnensporten van 44 bij 24 meter en met een hoogte van 7,5 meter. In de sporthal bevinden zich ook een sportlokaal, gemeenschappelijke kleedkamers, een cafetaria met zicht op het speelterrein, uitschuifbare tribunes, extra bergruimte, ... Kortom, de Kortenakenaar kan de sportieve toer op in de sporthal die in Waanrode wordt gebouwd.