Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

woensdag 23 januari 2013

"Onze" zuster Jeanne

Vandaag heeft "onze" zuster Jeanne Devos in het Vlaams Parlement een gouden erepenning gekregen als verdienstelijke Vlaming in het buitenland. Een mooie erkenning voor de Kortenaakse zuster die in de jaren 60 naar India vertrok om daar les te geven aan een dovenschool. Later heeft ze er samen met andere zusters een stichting opgericht die opkomt voor de rechtvaardigheid en de waardigheid voor het huishoudelijk personeel.
Op de foto hieronder zie je haar toen ze in 2006 de "Knap-gedaan-prijs" kreeg van onze jongerenafdeling.  In 2000 behaalde ze een eredoctoraat van de KULeuven, in 2005 werd ze genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede en in 2010 werd ze ereburger van de stad Leuven. Volgens mij wordt het tijd dat we haar ook in Kortenaken de erkenning geven die ze verdient. Niet dat zuster Jeanne te koop loopt met wat ze heeft gedaan, maar wel om haar te tonen dat we als kleine gemeente fier zijn op het werk dat zij levert.