Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

donderdag 21 februari 2013

"Openbaarheid van bestuur"

Dinsdag hebben we de uitnodiging voor de volgende gemeenteraad gekregen met de toelichting van de punten die op de agenda staan. Tot mijn verbazing staat er niets in over het ontslag van de jeugdconsulent en de cultuurbeleidscoƶrdinator. Ik had eigenlijk toch gedacht en ook gehoopt dat er een motivatie voor deze beslissing op de gemeenteraad gebracht zou worden... Niet dus?! We zullen er volgende week donderdag dan maar zelf vragen over stellen want we hebben via via de perstekst ontvangen en verder hebben we geen informatie gekregen. De beslissing werd op 11 februari in het College van Burgemeester en Schepenen genomen maar uit dat verslag word je ook niet echt wijzer.

Wat wel op de agenda staat zijn o.a. enkele kleine belastingverhogingen. Ik denk dat ik weet waar de N-VA extra inkomsten wil halen en het past ongetwijfeld in een of andere doordachte en structurele visie om de inkomsten te verhogen?! (bemerk aub het sarcasme...):
  • Afgifte arbeidskaart voor vreemdelingen: gaat van €5 naar €15
  • Afgifte identiteitskaart aan vreemdelingen jonger dan 12 jaar: vroeger was de eerste gratis en de tweede €1 en dat wordt €9
  • Immatriculatie-attest (bewijs van inschrijving in het vreemdelingenregister) voor vreemdelingen: vroeger €5 en dat wordt €15
Verder wordt ook de kostprijs van een elektronisch identiteitsbewijs voor iedereen duurder (van €12 naar €18) alsook een Kids-ID (van €3 naar €9) en dit als het gevolg van de hogere kosten die de FOD Binnenlandse zaken zal aanrekenen.