Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

zaterdag 18 mei 2013

Nieuwe fietsenstalling Trip Trap

De verkeerswerkgroep van basisschool Trip Trap (Kortenaken) streeft al enkele jaren naar meer duurzame verplaatsingen van en naar school. Verkeersveiligheid en duurzaamheid zitten dan ook in hun actieplan waar ze een volledig schooljaar rond werken. Zo werkten de leerlingen het afgelopen jaar rond een veilige schoolomgeving waarbij ze hun fantasie de vrije loop lieten, er werd een fluo-zoektocht georganiseerd rond Sint en Piet, elke klas
heeft een fluo-bak en verlaat de school niet zonder de fluo-hesjes, de kleuters “pimpten” hun fietsjes, ...

Afgelopen week werd de 2de verkeersweek georganiseerd en vonden er heel wat activiteiten plaats in het teken van ‘verkeer en veiligheid’: een fietsbehendigheidparcours, fietscontroles, bezoek van de politie, les over de dode hoek, ... Vrijdag werd de verkeersweek feestelijk afgesloten met de STRAPDAG en werd over de volledige lengte van de Schoolstraat een zebrapad gelegd met als betekenis dat de straat voor de trage weggebruiker is.
Met de financiƫle steun van de provincie Vlaams-Brabant en de steun van KORZO als inrichtende macht van de school werd ook de splinternieuwe fietsenstalling ingehuldigd en werd er een document met voorstellen overgemaakt aan de burgemeester en de schepen van onderwijs. De leerlingen van het 1e leerjaar hadden nog een mooi fietscongres in petto (zie filmpje)!