Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

zondag 29 september 2013

Snel op weg op een trage weg

Afgelopen dinsdag ben ik in Leuven naar een studiedag geweest over ‘trage wegen’. Dat zijn verschillende kleine (voet)wegen die vaak een gemakkelijke doorsteek betekenen voor voetgangers en fietsers. Het kan gaan over veldwegen, kerkwegels, jaagpaden, holle wegen, bospaden, ... Veel van die wegen zijn in onbruik geraakt en hebben totaal geen nut meer, maar anderen verdienen wel opnieuw een plek. Daarom ben ik zeer verheugd dat ook een delegatie van VLD en N-VA Kortenaken op de studiedag aanwezig was. Kortenaken zal bovendien ook een project opstarten rond trage wegen waarbij er een beleid gevormd zal worden om een tragewegennetwerk op te uit te werken en te onderhouden. Hiertoe vindt er op dinsdag 22 oktober omstreeks 20u een infomoment plaats in zaal Den Berg want de gemeente zoekt vrijwilligers.

Een prima initiatief lijkt me en hopelijk gaat er extra aandacht naar buurtwegen richting de scholen en richting de sporthal. Maar ook andere functies en recreatieve paden dienen bekeken te worden.
Tussen Borgveld en de Krawatenstraat loopt zo'n voetweg die reeds toegankelijk is voor iedereen.