Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

zondag 20 april 2014

CO2-neutraliteit

De gemeenteraad van april gaat uitzonderlijk door op een vrijdag (25/04, 19u). We keuren daar het 'burgemeestersconvenant' goed dat onze gemeente, samen met verschillende andere Vlaams-Brabantse gemeenten, zal ondertekenen. In dit convenant nemen we het engagement op om de CO2-uitstoot op ons grondgebied tegen 2020 met ten minste 20% terug te dringen. Eerst wordt de huidige uitstoot in kaart gebracht waarna we een jaar de tijd hebben om een actieplan op te stellen. De gemeente engageert zich er dan ook toe om middelen vrij te maken om verschillende acties uit te werken. 

Op deze manier dragen we bij aan het ambitieuze klimaatbeleid van de provincie want er wordt gestreefd naar "Vlaams-Brabant klimaatneutraal". Geen gemakkelijke opdracht voor een gemeente maar de eerste stappen naar CO2-neutraliteit worden alleszins gezet!