Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

maandag 26 mei 2014

Alea iacta est

Neen, ik imiteer niemand maar ‘De teerling is geworpen’. Gisteren is iedereen zijn/haar stem gaan uitbrengen, ’s avonds kwamen de eerste resultaten binnen en de verkennende gesprekken op de verschillende niveaus worden vandaag gestart. Ik was gisteren voor CD&V getuige in een van telbureaus waar Kortenaken werd geteld (Vlaamse lijst). Daar merkte ik al snel dat onze lokale CD&V-kandidaat een zeer goede score zou behalen. Annita Vandebroeck stond op plaats 6 bij de effectieven en werd door de Kortenakenaar beloond voor haar inzet van de afgelopen jaren. Annita haalde veruit het beste resultaat van de vier Kortenaakse kandidaten (145 voorkeurstemmen meer dan de drie andere kandidaten samen). Hieronder het resultaat van het kieskanton Diest waartoe Kortenaken dus hoort:
  1. Annita Vandebroek (Vlaamse lijst effectieven CD&V): 1413 voorkeurstemmen
  2. Patrick Vandijck (Kamerlijst opvolgers Open VLD, dus niet in concurrentie met Annita/Niels/Dylan): 765 voorkeurstemmen
  3. Niels Willems (Vlaamse lijst opvolgers N-VA): 465 voorkeurstemmen
  4. Dylan Desaer (Vlaamse lijst opvolgers Vlaams Belang): 38 voorkeurstemmen

Als we het resultaat in de volledige kieskring bekijken - en dus naar de ganse provincie Vlaams-Brabant - geeft dit het volgende totaalbeeld:
  1. Annita (CD&V): 6650 voorkeurstemmen
  2. Niels (N-VA): 3587 voorkeurstemmen
  3. Patrick (Open VLD): 3105 voorkeurstemmen
  4. Dylan (Vlaams Belang): 489 voorkeurstemmen

We zijn als lokale afdeling dan ook zeer tevreden met het resultaat dat Annita heeft behaald en het geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.