Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

donderdag 28 augustus 2014

#SHAREaPEAR

Met Jong CD&V deelden we peren uit tijdens de gemeenteraad. Hiermee willen we de lokale land- en tuinbouw een ‘peer’ onder de riem steken en de gemeenteraadsleden en andere aanwezigen aanzetten om lokale producten te kopen. Naar aanleiding van de boycot door Rusland kunnen peren niet meer geëxporteerd worden naar Rusland en laat nu net dit land één van de grootste afnemers zijn. Maar naast peren is er ook het varkensvlees en de melk die een aanzienlijk deel van hun productie in België afzetten in Rusland. 

In onze provincie heeft Kortenaken het grootste fruitareaal en op nationaal niveau zijn de we 4e grootste fruitteeltgemeente. Als we enkel naar de conference peer kijken, staan onze lokale fruittelers zelfs op de 3e plaats wat betreft de productiecapaciteit. In Kortenaken zijn in totaal ongeveer 140 land- en tuinbouwbedrijven wat dus een grote werkgelegenheid oplevert. Dit is dan ook een belangrijke sector voor onze gemeente waardoor we deze ludieke actie hebben gedaan.