Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

woensdag 3 september 2014

Daar brandt de lamp (niet meer?)

Het hoeft weinigen te verbazen maar ook Kortenaken ligt in een van de zones die wordt afgekoppeld ALS een stroomtekort komt. Het woordje ALS is natuurlijk van zeer groot belang want men zal er alles aan doen om dit te vermijden. En ALS de nood dan toch groot is, dan is de afsluiting van het stroomnet beperkt tot ca. 3 uur (’s avonds). Een afschakeling wordt vooraf gepland waardoor men ge├»nformeerd wordt en maatregelen kan treffen en is dus verschillend van een black-out. Niettemin worden er noodplannen gemaakt om voorbereid te zijn op sommige noodsituaties en dit zowel op nationaal als lokaal niveau.

Volgens de huidige gegevens worden er mogelijks 69 distributiecabines op ons grondgebied afgesloten en zitten we in zone 5 wat betekent dat we de tweede schijf/zone zijn die wordt getroffen (in totaal zijn er 6 zones + 1 zone die buiten het afsluitgebied ligt).

Op de vorige gemeenteraad hebben we hierover ook vragen gesteld want dit is voor elke burger een probleem: hoe eten maken, hoe het vee melken, wat met de koelcellen, wat met de openbare voorzieningen, … De burgemeester heeft toen aangegeven dat men nog even moest wachten op meer gegevens van de Gouverneur maar dat er begin oktober een overleg is gepland met de burgemeesters uit Vlaams-Brabant. De gemeente gaat dit ook van zeer nabij opvolgen!