Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

dinsdag 11 november 2014

“His memory is as dear today, as in the hour he passed away.”

Dit jaar herdenken we meer dan ooit de veldslag van 14-18. Vorige week werd in de bibliotheek de tentoonstelling “100 jaar groote oorlog”  geopend en vanmorgen vond een kerkelijke herdenking plaats in de Kerk van Kortenaken. Nadien verzamelden we aan het oorlogsmonument voor het gemeentehuis en werd door de fanfare de “Last Post” gespeeld. 

We gedenken jaarlijks hen die hun leven gaven voor onze vrijheid en als inwoner van Kortenaken en als gemeente toonden we onze appreciatie voor de vaandeldragers en de organisatie (Koninklijke Nationale Strijdersbond van België afdeling Groot-Kortenaken) van deze herdenking. De voorzitter van de gemeenteraad (Patrick Vandijck) had enkele mooie woorden in zijn toespraak: “Regelmatig kom ik in de Westhoek. Het kleine stukje België achter de IJzer. Een tijdje geleden heb ik de toeristische autoroute “Vrij Vaderland” gereden. Deze loopt langs verschillende historische plaatsen in de omgeving van Veurne, de omgeving achter de frontlijn van 14-18. De tientallen militaire kerkhoven zijn er getuige van de bloedige strijd die er tijdens WO I werd gevoerd. De vele soldaten die hun leven lieten, mogen we niet vergeten. En op een van de grafstenen op het militair kerkhof van Steenkerke staat de volgende tekst: “His memory is as dear today, as in the hour he passed away.” De oproep naar eerbied en respect voor zij die hun leven lieten voor de vrijheden van anderen, kan niet duidelijker weerklinken. Een oproep die smeekt om het in leven houden van de gedachten aan deze soldaten en slachtoffers om zo te voorkomen dat er opnieuw een wereldbrand zou ontstaan."