Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

dinsdag 20 januari 2015

Recht op vrije meningsuiting

Dit jaar hebben we op onze Nieuwjaarsreceptie geen traditionele Helaas-prijs uitgereikt maar hebben we wel een minuut stilte gehouden.

Wat vorige week in Parijs is gebeurd, heeft iedereen geschokt en ook ons als jongeren. Het recht op een eigen mening en om die openlijk te kunnen verkondigen is een grondrecht. Zeggen wat je denkt is het begin van een democratie en iemand letterlijk de woorden ontnemen is een regelrechte aanslag op die principes waar zo lang voor gestreden is. Daarom hebben we zondag een minuut stilte gehouden om de tragedie van twee weken geleden te herdenken. Verder willen we de jongeren blijven aansporen om een eigen mening te blijven hebben en deze te blijven verkondigen zonder daarbij de heersende grenzen te overschrijden.