Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

dinsdag 3 maart 2015

Website Kortenaken gaat mee met de tijd

De huidige gemeentelijke website heeft haar beste tijd gehad en de gemeente heeft terecht besloten om de website binnenkort in een nieuw kleedje te stoppen. Ik vind het belangrijk dat er wordt nagedacht over de implementatie van een "mobiele" site. In deze tijd surfen steeds meer mensen op hun smartphone of tablet.
Als je met je pc naar de website surft zal deze er normaal uitzien maar met je tablet of smartphone heb je een aangepaste structuur. Een mobiele website is namelijk specifiek afgestemd voor het gebruik met mobiele toestellen. Ten opzichte van de desktopwebsite is de structuur eenvoudiger, zijn de pagina’s minder omvangrijk en wordt rekening gehouden met de beperkte navigatiemogelijkheden van een mobiel toestel. 

De schepen van communicatie gaf tijdens de jongste gemeenteraad aan hier rekening mee te houden.