Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

zaterdag 28 maart 2015

Week 1: Rijsimulatorsoftware (~GTA nabouwen)

Week 1 van de 3 zit er al op. Deze week stond in het teken van een soft- en hardware opleiding in simulatorsoftware. Het NADS (National Advanced Driving Simulator) is een onderzoeksinstelling van de Universiteit van Iowa en beschikt over een zeer grote rijsimulator (NADS 1). Deze simulator is volledig dynamisch en beweegt over een terrein ter grote van een voetbalveld. Op deze manier kan de realiteit in een virtuele omgeving zeer goed benaderd worden. Als je een filmpje wil zien over deze grote simulator, klik dan op deze link. In België beschikken we niet over een volledig bewegende simulator maar gebruiken we wel rijsimulatorsoftware die op pc-schermen wordt getoond (3 schermen) of die op een gebogen scherm wordt geprojecteerd (180°) zodat de werkelijkheid wordt benaderd. 

Ik krijg hier momenteel een opleiding over een nieuwe software omdat wij in België aan de UHasselt met andere software werken. De nieuwe software heeft veel meer visuele mogelijkheden en is vergelijkbaar met het computerspel GTA. Afgelopen week hebben ze me aangeleerd om "events" te definiëren (bv. een voetganger die plots oversteekt als je hem nadert; bv. je wil een traag voertuig inhalen maar het traag voertuig versnelt om je te irriteren zodat je hem niet kan inhalen; bv. je hebt een trage truck voor je en die remt plots; bv ...).. Mijn doctoraat gaat over het effect van weginfrastructuur op verkeersveiligheid en rijgedrag en er wordt dan uiteraard ook een analyse gedaan van dergelijke events.

Vanavond pik ik een collega van mij op aan de luchthaven en hij zal vanaf nu mee de opleiding volgen. We gaan twee weken lang een "wereld" creëren. Om in de GTA-termen te blijven, kan je dit best vergelijken met de omgeving en de weg waarop je rijdt. Hopelijk blijft hij wel van de Amerikaanse donuts af die hier steeds in de keuken staan :-)