Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

dinsdag 26 mei 2015

Gratis vuilniszakken op gemeentehuis + heldere communicatie

Vorige week was er heel wat te doen over de staking bij EcoWerf en verschillende inwoners hebben me hierover ook aangesproken. Omdat Kortenaken de enige gemeente was waar er geen extra ophaalronde werd voorzien, was het ongenoegen bij de inwoners groot en dit heeft dan ook wat aandacht gekregen in de pers en op sociale media. Het gemeentebestuur heeft nu de volgende maatregelen uitgewerkt: 

1) Indien de container vol is, kan je bij de volgende inzameling op woensdag 3 juni tot maximum 6 extra zakken plaatsen. Het formaat van 1 zak mag maximum 60 liter zijn en de aanbieding van de zakken en de bak is gratis (enkel het gewicht aan afval wordt aangerekend). 

2) Omdat we in Kortenaken niet meer gewoon zijn om met vuilniszakken te werken, kan je op het gemeentehuis gratis vuilzakken uithalen op de volgende uren:
  • Donderdag 28/05: van 14 tot 16 uur
  • Vrijdag 29/05: van 9 tot 12 uur
  • Maandag 01/06: van 9 tot 12 uur en van 18 tot 20 uur
  • Dinsdag 02/06: van 9 tot 12 uur

3) Deze maatregelen worden aanstaande donderdag ook via een huis-aan-huis-flyer gecommuniceerd zodat alle inwoners op de hoogte zijn en het niet enkel via de website en sociale media wordt gecommuniceerd.

De meerderheid leest precies ook mijn blog en de kranten want ik had deze compensatie + vraag tot communicatie vorige week voorgesteld. Nu nog hopen dat ze aan EcoWerf hebben voorgelegd om de kosten van de communicatie te vergoeden.