Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

donderdag 5 november 2015

Let op je snelheid!

Op de Verkeersraad van gisteren stonden heel wat punten m.b.t. meldingen van bewoners dat er in hun straat te hard wordt gereden. Dat is een punt dat je wel vaker hoort en de cijfers tonen het ook aan. De gemeente plaatst op verschillende plaatsen snelheidsinformatieborden die aangeven hoe hard je rijdt. Dit heeft enerzijds een sensibiliserend effect en anderzijds leidt dit ook tot objectieve cijfers over de gereden snelheden. En daaruit blijkt inderdaad dat men op veel locaties veel te hard rijdt.

Als sensibiliseren en een aangepaste infrastructuur niet helpen (dat laatste lukt niet altijd omdat we nu eenmaal heel veel wegen hebben), dan is het enige middel: FLITSEN! Ik ben er dan ook voorstander van om op ons grondgebied op doordachte locaties de snelheidscontroles op te voeren. Niet op locaties waar niemand woont of fietst, niet om mensen te pesten, niet om de kas te spijzen maar om de veiligheid van iedereen te garanderen. En om de veiligheid te verhogen moet er niet eerst een ongeval gebeurd zijn. Ook het subjectieve gevoel van veiligheid is belangrijk want wie wil zijn kind langs racende auto's met de fiets naar school sturen? En we moeten eerlijk zijn, iedereen rijdt wel eens een beetje te snel, dus ook ik, maar het racen door onze gemeente met een dichte bebouwing en vele kleine en bochtige wegen moet aangepakt worden. Daarom dat ik voorstelde om als bestuur een lijst te maken met locaties waar er op regelmatige tijdstippen snelheidscontroles worden uitgeoefend. We moeten dit echter bespreken binnen de politiezone want naast Kortenaken zijn er nog 4 gemeenten binnen de zone. Maar van Glabbeek heb ik begrepen dat zij zo'n lijst hebben en dat ze in geconcentreerde periodes controles  uitvoeren.