Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

vrijdag 15 januari 2016

Sneeuw leidt niet altijd tot sneeuwpret....

De eerste sneeuw viel in het land en Kortenaken leek wel in twee gesplitst te zijn. In Kortenaken zelf was er nagenoeg geen sneeuw gevallen terwijl de deelgemeenten er besneeuwd bijlagen. Onze gemeentewerkers hadden thans voldoende gestrooid, maar het mocht niet baten in de deelgemeenten. 

Ik heb het aan "den lijve" mogen ondervinden toen ik deze middag richting Tienen reed. De Krawatenstraat was open maar enkele 100-en meters verder lag de Blijstraat in Waanrode er nog besneeuwd bij. Op de N29 leek ik in eerste instantie ook goed door te kunnen, maar halfweg richting Tienen was deze afgesloten. Dan maar via Hoeleden dacht ik maar ook daar lag een 'mooi' wit tapijt over de weg. Ondanks dat onze arbeiders dus goed hebben gewerkt - waarvoor dank - lukte het in delen van onze gemeente niet om de wegen open te houden. De sterke sneeuwval in sommige deelgemeenten en de beperkte sneeuwval in Kortenaken zelf heeft blijkbaar ook onze burgemeester verrast. Die ontlokte met zijn facebookbericht "Vlaanderen kreunt onder de sneeuw en het water. In Kortenaken zijn de straten open en vrij. Dankzij de mensen van de gemeentelijke strooidienst. Bedankt jongens." vergezeld van een foto van een sneeuwvrij Dorpsplein in Kortenaken heel wat reactie vermits de deelgemeenten nog wit waren door de fellere sneeuwval.