Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

dinsdag 9 februari 2016

Eedaflegging binnen politieraad

Volgende week woensdag leg ik de eed af als raadslid binnen de politieraad van de zone Hageland. Als mobiliteitsdeskundige probeer ik binnen deze raad in het bijzonder aandacht te hebben voor de verkeersveiligheid binnen Kortenaken en binnen de volledige politiezone (Bekkevoort - Geetbets - Glabbeek - Kortenaken - Tielt-Winge). Maar ook andere dossiers met betrekking tot de politiewerking komen hier aan bod.

De gemeente Kortenaken mag vier raadsleden afvaardigen en ik volg Paul Sterkendries (SP.a Plus) op omdat we (CD&V) 3 jaar geleden 18 stemmen konden uitbrengen terwijl er 13 stemmen nodig waren om verkozen te worden. CD&V had dus 5 stemmen te veel terwijl SP.a Plus er 4 te kort had om iemand af te vaardigen. Daarom werd er tussen beide partijen een politieke afspraak gemaakt waardoor ik nu voor CD&V Stefaan Devos zal vergezellen binnen de politieraad. Voor Kortenaken zetelen ook Niels Willems (N-VA) en voor Open VLD Patrick Vandijck (als burgemeester) en Paul Francen (als opvolger van Camiel Bouvin) in de raad.