Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

vrijdag 25 maart 2016

Geen verkeerstellingen

In november stelde ik de vraag om verkeerstellingen uit te voeren op de doorgaande assen in Kortenaken (zie link). Op die manier zouden we het aandeel vrachtverkeer kunnen bepalen en kunnen we kijken of de tolvoering op de snelwegen in de buurt een effect heeft voor Kortenaken. De meerderheid ging toen akkoord en men zou tellingen uitvoeren

Op de gemeenteraad van gisteren vroeg ik of de tellingen waren uitgevoerd. Maar helaas, men viel uit de lucht en de Open VLD - N-VA-meerderheid wist niet meer dat men deze tellingen zou uitvoeren. Vermits de tolvoering op 1 april wordt ingevoerd, beschikken we dus niet over cijfers die we kunnen vergelijken. Een gemiste kans om eventuele klachten van bewoners te weerleggen of om aan te kloppen bij de hogere overheid.