Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

zaterdag 5 maart 2016

Gemeente heeft geld te veel?

Eind 2016 gaat de huidige financieel beheerder van de gemeente en het OCMW op pensioen. Op de gemeenteraad van februari stond dan ook de vacantverklaring van deze functie. Voor een gemeente als Kortenaken is het logisch dat 1 persoon financieel beheerder is van beide instellingen en dat de beheerder wordt bijgestaan door enkele medewerkers. De overeenkomst die op de gemeenteraad werd gebracht, gaf aan dat er bovenop het loonbarema een salariscomplement van 20% wordt uitgekeerd omdat beide functies worden gecombineerd. 

Ik vind dit een foute beslissing gelet op het feit dat men in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid naar een ge├»ntegreerd OCMW- en gemeentebestuur gaat en er geen opdeling tussen beide instellingen meer is. Deze ‘inkanteling’ is normaal voor 2019 voorzien. Bovendien haalt de huidige Open VLD – N-VA-meerderheid vaak aan dat de gemeentefinanci├źn niet goed zijn, maar er wordt nu wel een supplement van 20% uitgekeerd. Tot slot vindt onze CD&V-fractie dit ook niet eerlijk ten aanzien van andere functies binnen de gemeente die geen supplement krijgen. Daarom hebben we (samen met SP.a Plus) dit agendapunt niet gesteund.