Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

woensdag 20 april 2016

Autonoom rijden

Gisteren stond de conferentie in het teken van "autonomous driving". Er wordt al lang over gesproken en er zijn ondertussen al heel wat stappen gezet. Cruise control, automatisch parkeren, lane keeping systemen, ... Het zijn allemaal elementen die bijdragen tot een volledig zelf rijdende auto. Wanneer die er zal zijn? is nog niet duidelijk maar dat het er ooit van komt - in welke vorm dan ook - is duidelijk. Intussen moeten er nog heel wat stappen gezet worden. Wat met de wetgeving en de aansprakelijkheid? Hoe reageert de "bestuurder" er op? Hoe zit het met de ethische regels want een computer zal in een gevaarlijke situatie keuzes moeten maken maar iemand moet die keuze vooraf programmeren... Gisteren had ik de mogelijkheid om met een van deze wagentjes te rijden. Best indrukwekkend ook al is het maar een zelf rijdend golfkarretje! Je kan vooraf een traject
definiëren en het wagentje rijdt er naartoe terwijl het 2e wagentje gewoon volgt. Komt er een object in de lijn van het voertuig (bv. een voetganger) dan vertraag/rem je of ontwijk je dit aan de hand van lasertechnologie . 

Na het officiële gedeelte van de dag, was er 's avonds een informeel diner. Een ideaal moment om te netwerken en te praten over de onderzoekstopics. We reden met een elektrische bus naar de burcht waar het diner doorging en werden door het drukke verkeer van Warschau geëscorteerd.