Welkom

Op 14 oktober 2012 was ik lijstduwer voor CD&V-Kortenaken en raakte ik verkozen in de gemeenteraad. Daar probeer ik als jonge fractieleider van CD&V samen met de 5 andere partijgenoten constructief oppositiewerk te leveren. Op deze blog wil ik enkele leuke weetjes of markante feiten vermelden over politiek in het algemeen, over politiek in Kortenaken en over mezelf. Je kan me altijd contacteren via mail (kristof.mollu@gmail.com) of gsm (0498/64.00.78).

woensdag 22 februari 2017

Aankoop ANPR-camera'sOp de politieraad van de Politiezone Hageland – waar Stefaan Devos en ik namens CD&V-Kortenaken voor zijn afgevaardigd – werd vandaag de aankoop van ANPR-camera’s goedgekeurd (Automatic Number Plate Recognition). Deze camera’s kunnen de kentekens van voertuigen volledig automatisch controleren en laten toe dat de politie veel efficiënter zal werken. Op die manier kunnen de camera’s bijvoorbeeld automatisch detecteren of een voertuig al dan niet gekeurd is en of het een verzekering heeft of niet. Momenteel dient deze controle handmatig te gebeuren door politieagenten maar de ANPR-camera’s doen dit automatisch. Het is ook mogelijk om de camera op een politievoertuig te monteren en al rijdend andere voertuigen te controleren. De aankoop van het toestel wordt op €45.000 geraamd.

De camera's zullen binnenkort dus ingezet worden in Kortenaken maar ook in de andere gemeenten van de politiezone Hageland (Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek, Tielt-Winge).